Teknik Meruang Faraj

Assalamualaikum Love!

Tahukah anda para wanita bahawasanya 
pencuci faraj/pencuci wanita adalah sangat sangat PENTING??
terutamanya membantu untuk bersih ketika selepas kita BERHADAS BESAR..
juga boleh digunakan untuk KAEDAH MERUANG.

whats???
apatuh kaedah MERUANG??
ada tak sesiapa masih tak tahu...??
haa sebagai wanita WAJIB ANDA AMBIL TAHU yea...sangat sangat P.E.N.T.I.N.G
supaya sah SOLAT LIMA WAKTU KITA..

Posisi Meruang
POSISI MELAKUKAN KAEDAH MERUANG

Meruang boleh dilakukan mengikut posisi seperti berikut:- 
Duduk di atas toilet bowl
Berdiri dengan 1 kaki di angkat atas toilet bowl
Mencangkung dengan 1 lutut ke bawah

Rawatan Meruang 
  1. Dilakukan setiap kali berhadas besar. Samada selepas haid, kedatangan nifas atau selepas bersenggama dengan suami.
  2. Bidan-bidan terdahulu sangat menitik beratkan kemantapan dan kebersihan faraj setiap kali habis tempoh berpantang kerana:
  3. Mengelakkan keluarnya bau bangkai dari faraj akibat kotoran darah nifas yg tertinggal.
  4. Mencegah dari keputihan
  5. Salah satu usaha mencegah dari penyakit kelamin kerana jangkitan atau penyakit puan seperti cyst, fibroid, polip mahupun kanser pangkal rahim.
  6. Memantapkan tiang seri kenikmatan suami isteri. Kesihatan rahim dapat dipelihara jika kebersihan dijaga rapi.
Cara Meruang
CARA MERUANG
  1. Kira ruas jari. Wanita dah berkahwin kena jolok jari smpai ruas ke 3. Anak dara, sampai aras 1 sudah, jgn melobih-lobih. Pocah daro lak kang.
  2. Bersihkan jari dengan pencuci tangan. 
  3. Masukkan jari sedalam mungkin (sehingga ruas ke 3 jari-lihat gambar) sambil rilekkan paha, perut dan bahagian ari-ari. Jika anak dara, memadai jika masukkan jari sehingga ruas pertama sahaja.
  4. Korek dicelah-celah dinding dalam faraj. Kalian akan rasa bahagian menggerutu.
  5. Pusing dan korek keluar segala lendir, keputihan, lebihan darah atau sisa mani. Melalui proses ini, kalian akan dapat merasa "kemantapan" tiang seri. Jika bahagian dinding dalam terasa keras menggerutu seperti gigi, maka ia bermaksud faraj anda sangat-sangat memuaskan hati suami. Jika faraj anda terasa longgar, tiada gigi dan berlecak, maksudnya faraj anda tidak rapi.
  6. Selepas dikorek, bilas sehingga bersih. Ini juga merupakan cara-cara untuk berhadas besar bagi wanita. Jika ada lagi darah selepas diruang farajnya beberapa kali, wanita itu tidak wajib solat. Dan bagi yg nak jaga extra dalaman faraj, lepas dah meruang, bilas dan lap kering. 
  7. Meruang ini seelok-eloknya dilakukan sebulan sekali setelah habis haid.

Melalui proses ini...
Anda akan dapat merasa "KEMANTAPAN" tiang seri....
Jika bahagian dinding dalam terasa keras menggerutu seperti gigi...
Maka ia bermaksud faraj anda sangat-sangat memuaskan hati suami. 
Tapi, Jika faraj anda terasa longgar, tiada gigi dan berlecak....
Ia bermaksud faraj anda tidak rapi.

Kita orang perempuan ni banyak nak jaga. Serba serbi kena jaga tau. Ingat tu.




Kakbell VERY RECOMENDED feminine hygine wash women desire ni tau..
serius mmg best guna..uolls akan rasa segar sepanjang hari..chewah...ehh betul tau..hehe..
dahlah bau dia wangi..bau daun sireh gitu...takpayah dah uolls kutip kat kampung daun daun sireh rendam bagai..hehe

Risau Keputihan Melampau??
Malu sebab Miss V Berbau?? 
Tak Selesa Gatal-Gatal di Miss V??
Paling PARAH ketika datang bulan??
Nakkan feminine wash yang superb hebat???

BIDAN DAHULU SANGAT MENITIKBERATKAN KEMANTAPAN & KEBERSIHAN HYGINE KERANA :
  • Mengelakkan keluarnya bau bangkai dari faraj akibat kotoran darah nifas yg tertinggal.
  • Mencegah dari keputihan
  • Salah satu usaha mencegah dari penyakit kelamin kerana jangkitan atau penyakit puan seperti cyst, fibroid, polip mahupun kanser pangkal rahim.
  • Memantapkan tiang seri kenikmatan suami isteri
  • Kesihatan rahim dapat dipelihara jika kebersihan dijaga rapi.
  • Kalau anda nak tahu.....
  • Best sangat pakai Women Desire V Hygiene nih...
  • Sebab, dengan menggunakan Pencuci V Hygiene nih, kita boleh masukkan skali Pencuci V Hygiene nih ketika melakukan Meruang....
  • Selepas dikorek bersama Women Desire V Hygiene , anda harus bilas sehingga bersih.
  • Ini juga merupakan cara-cara untuk berhadas besar bagi wanita....
  • Jika ada lagi darah selepas diruang farajnya beberapa kali... 
  • Wanita itu tidak wajib solat.
  • Dan bagi yg nak jaga extra dalaman faraj...
  • Lepas melakukan kaedah Meruang, anda boleh Bilas & Lap sehingga kering...
  • Lakukan setiap pagi dan malam sebelum tidur.

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE
TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 
TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 
TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 

TESTIMONI PENGGUNA WOMEN DESIRE V HYGINE FEMININE WASH 


Haa hambik Nie..beratus lemon dah sampai..Fuhhhh legal oooo stock dah masuk..kalini dengan packaging Baru yg lagi ADVANCE..biasanya pun dah sedap pakai apatah lagi yg Baru n ADVANCE lagilah best oooo...ooo esok kakbell post out semua order yg pending yeah...

Stock sendiri pun habis licin..huhu

HARGA WOMEN DESIRE V HYGIENE :
1 TUBE RM 50 SELURUH MALAYSIA

NORMAL PRICE SET KOMBO WDEC DAN WDVH

SEELOKNYA UOLLS BELI SET DENGAN WEDEC HORMONE CREAM LEBIH BERBALOI2.. SEKARANGPUN HARGA TENGAH PROMOSI
HANYA RM 120 SAHAJA !!!!

PROMOSI KOMBO WDEC DAN WDVH (KRIM HORMON DAN PENCUCI WANITA HEBAT)

AKAK2 RUGI BESAR TAU!
Jimat banyak ni...kalau Harga Normal

WOMEN DESIREE ESSENTIAL CREAM RM 95
WOMEN DESIREE V HYGIENE RM 50

Jumlah untuk dapatkan set ni : RM145
Tapi sekarang Pihak HQ buat promo kombo...supaya akak2 boleh dapatkan produk kami dengan SUPER PENJIMATAN BERGANDA2.

Jimat RM25 tau....
SET KOMBO INI BERNILAI RM120 SAHAJA (SM).

Haaaa memang rugiii la...sebab V HYGIENE ni boleh tahan lama...3-4bulan..silap2 5bulan pon tahann tau.
Sementara tengah promo HANGATTTT NI baik grab cepat!.
WomenDesiree HQ Hanya yg terbaik untuk wanita.


BUTIRAN PRODUK :
·         Harga                    :           1 tube RM 50.00, Combo WDEC + WDVH : RM 120.00 (Promosi)
·         Kandungan           :           
·         Hubungi                :           SMS/Whatsapp 014-3638872 (Ms Bella)

ü  CASH ON DELIVERY NOT AVAILABLE FOR THIS PRODUCT.
ü  Postage Fee           :           Free Postage
ü  POS LAJU               :          1-3 hari waktu bekerja.

CARA PEMBELIAN PRODUK :
1.      Sila buat pembayaran ke salah satu akaun bank di bawah.
2.      Selepas pembayaran, sila SMS/WHATSAPP slip bank in dan details ke014-3638872.
3.      Selepas membuat pembayaran sila isi form DISINI.

FOLLOW & LIKE US FOR MORE UPDATED :
Instagram : @djm_cosmetics # Facebook Fan Pages : DJM COSMETICS

" Terima kasih daun keladi, nanti singgah beli lagi. "


Comments

  1. jom join segmen Be On Fixqrimalek's Bloglist di blog saya. syarat nye senang sahaja. jom ye
    http://itsfixqrimalek.blogspot.my/2015/11/segmen-be-on-fixqrimaleks-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay Fikri, thanks sudi invite kakbell ya. nanti kakbell join. :)

      Delete

Post a Comment

Disclaimer : The materials and the information contained in this blog are provided for general and educational purposes only and do not constitute any legal, medical or other professional advice on any subject matter. None of the information on our videos is a substitute for a diagnosis and treatment by your health professional. Always seek the advice of your physician or other qualified health provider prior to starting any new diet or treatment and with any questions you may have regarding a medical condition. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your health care provider.

Disclaimer : The materials and the information contained in this blog are provided for general and educational purposes only and do not constitute any legal, medical or other professional advice on any subject matter. None of the information on our videos is a substitute for a diagnosis and treatment by your health professional. Always seek the advice of your physician or other qualified health provider prior to starting any new diet or treatment and with any questions you may have regarding a medical condition. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your health care provider.