Sabun belina English RosesAssalamualaikum dan Salam sejahtera 


ENGLISH ROSES BEAUTY SOAP 


MAL No: 06120089K
110g : WM RM30.00; EM RM32.00Produk susu kambing BELINA dari New Zealand dihasilkan khas untuk mereka yang mengambil berat tentang kecantikan kulit. Susu kambing bukannya sesuatu yang baru dalm bidang kecantikan kulit. Penggunaan susu kambing dalam mandian amat baik bagi tujuan perawatan kulit.

ENGLISH ROSES BEAUTY SOAP
  • Disyorkan untuk mencerah dan menggebukan
  • Mengembalikan warna asal kulit
  • Terdedah pada cahaya matahari (SUNBURN).

*Boleh digunakan pada badan dan wajahMENGANDUNGI/ CONTAINS:

Sodium palm kernelete, De-ionised water, Lanolin anhydrous, Goat's milk, Titanium dioxcide, Editronic acid, FragranceCARA PENGGUNAAN SABUN BELINA

Basahkan sedikit sabun belina dan ratakan pada wajah, biarkan sehingga ia kering (2-3 minit)
Kemudian bilas
Ulang semula dan terus bilas

*permulaan biarkan kering supaya khasiat sabun tersebut dapat meresap ke dalam kulit.STATUS PRODUK : READY STOCK 

PENGENALAN BELINA KOSMETIK (Sabun belina susu kambing)

Produk susu kambing BELINA dari New Zealand dihasilkan khas untuk mereka yang mengambil berat tentang kecantikan kulit. Susu kambing bukannya sesuatu yang baru di dalam bidang kecantikan kulit. Penggunaan susu kambing dalam mandian amat baik bagi tujuan perawatan kulit.Ianya terbukti berkesan sejak dari zaman dahulu lagi di mana lagenda ratu Cleopatra dari Mesir dan Yang Kweifei dari Dinasti Tang, China juga menggunakannya sebagai bahan utama dalam perawatan kecantikan mereka.

Pada dasarnya, barangan keluaran BELINA dari New Zealand diasaskan kepada KONSEP PEMBERSIHAN sebelum menumpukan perhatian kepada penjagaanya. Asas utama dalam KONSEP PEMBERSIHAN BELINA ialah produk sabun (beauty soap) dan penjagaan kulit (skincare) yang dirumus khas untuk memberikan kelembutan dan kebersihan yang berbeza. Kelembutan dan kebersihan yang unik dalam sabun

BELINA ialah bahan asasnya diadun daripada susu kambing.Keunikan susu sebagai bahan untuk kecantikan memang telah diakui dan digunakan semenjak dahulu lagi. Susu kambing berbeza daripada susu lain. Ia paling hampir dengan susu ibu. Ia mengandungi protin, vitamin A, berbagai jenis zat galian, lemak halus yang tidak membeku di permukaan dan dapat memberikan kelembutan, kehalusan dan kelembapanyang diperlukan oleh kebanyakkan kulit. Disamping memberikan perlindungan dan penjagaan daripada sinaran Ultra unggu (ultra violet) ia amat sesuai bagi negara yang beriklim panas seperti negara kita. 

Barangan keluaran BELINA yang dirumus khas ini dapat memberikan kepuasan peribadi selepas penggunaan ataupun sebagai hadiah istimewa untuk semua peringakat pengenalan. Dengan bentuk dan ukiran yang unik, ditambah pula dengan keharuman yang menawan, pasti dapat menambat hati setiap mereka yang diperkenalkan. Dengan jaminan mutu bahan yang digunakan, memiliki dan menggunakan menjadikannya satu kepuasan dan kebanggaan.


..FAQ..


1. ADAKAH SABUN TERSEBUT AKAN MENDATANGKAN KEMUDARATAN PADA KULIT?

Jawapannya "TIDAK". Sebuku sabun muka yang bagus adalah ia dapat membersihkan kulit dengan berkesan dan harganya pula berpatutan. Ia dapat menghapuskan bakteria dan kotoran serta minyak yang berlebihan pada muka. Ia merupakan satu agen untuk menjaga kulit kita.


2. APAKAH PERBEZAAN ANTARA SABUN SUSU KAMBING BELINA COSMETICS DENGAN SUSU KAMBING BIASA?

Sabun susu kambing dari Belina Cosmetics lembut, berkrim dan menghaluskan kulit. Ia bukan hanya dicampur dengan susu kambing atau tepung susu kambing dalam proses membuatnya. Sabun susu kambing Belina Cosmetics diadun dengan ramuan lain seperti pati susu, lanolin, lemak dari bulu kambing dan susu kambing pula diambil dari yang tulen, bersih, dan segar serta jauhi dari pencemaran udara.

3. ADAKAH IA HANYA SEBUKU SABUN BIASA?

Terdapat banyak sabun yang berlainan ramuan dan dibuat dengan cara yang berlainan. Terdapat sabun untuk untuk mencuci tangan, sabun untuk mandi, sabun untuk cuci muka, sabun untuk langsingkan badan, sabun untuk anti-bakteria dan lain-lain. Terdapat jua sabun yang murah untuk cucian biasa dari A sampai Z termasuk sabun cuci baju untuk yang duduk di kampung terpencil.

Secara logiknya kita tidak akan menggunakan sabun mandi atau sabun lain untuk mencuci muka. Dalam membuat pilihan tentang pencuci muka, ia adalah amat penting untuk memahami dulu jenis kulit sendiri.

Belina Cosmetics mencipta sabun yang istimewa. Ia terdapat banyak jenis sabun untuk kulit yang berlainan seperti kulit minyak, kulit kering, kulit biasa dan kombinasi serta kulit yang bermasalah. Ia mesti mempunyai satu sabun yang sesuai untuk kulit anda.


ENGLISH ROSE BEAUTY SOAP 110g


MAL 06120089K
Disyorkan untuk mencerah dan mnengebukan serta megembalikan warna asal kulit. Sesuai juga untuk kulit yang selalu terdedah pada cahaya matahari.

Recommended for skin excessively exposed to sunlight; pigmentation.

English Rose Beauty Soap 110g W.M. RM 30.00/ E.M. RM 32.00

******************************************************

BELLE De NUIT BEAUTY SOAP 

Disyorkan untuk mencerah dan mengebukan serta mengembalikan warna asal kulit. Sesuai juga untuk kulit yang selalu terdedah pada cahaya matahari.

Recommended for skin excessively exposed to sunlight; pigmentation.

Belle De Nuit Beauty Soaps in Box 3 x 30g W.M. RM 33.00/ E.M. RM 35.00

******************************************************
THE EGYPTIAN BEAUTY 
MAL 06090111K
Dengan formula baru yang memberikan kulit anda kesan pencerahan dalam masa 7 hari sahaja! Produk ini TIDAK mengandungi Hydroquinone atau sebarang bahan kimia yang boleh merosakkan kulit muka. Ianya lebih selamat digunakan dan berkesan. 

Lightening Soap 75g W.M. 48.00/ E.M. RM 50.00


SIRI PENCERAH KULIT KECANTIKAN MESIR

Memiliki kulit yang sihat, cerah dan cantik, merupakan idaman yang sentiasa bermain dalam igauan setiap wanita sejak zaman dahulu lagi. BELINA COSMETICS New Zealand, pembuat produk dari susu kambing asli akhirnya telah mencipta "The Egyptian Beauty" iaitu siri produk pencerah kulit untuk dibekalkan kepada masyarakat tropika yang mengimpikan kulit yang bersih dan cerah.

******************************************************
OLD MASTER BEAUTY SOAP 125gDisyorkan untuk kulit yang ada masalah hadangan pada liang roma, badan yang berjerawat, bau badan dan kulit yang gelap di bahagian terlindung. 

Recommended for removing dirt and impurities from blocked skin pores, body pimples and body odour.

Old Master Beauty Soap 125g W.M. RM 33.00/ E.M. RM 35.00

******************************************************
CHARMAINE BEAUTY SOAP 125gDisyorkan untuk kulit berbintik hitam (pimentasi), punat putih, punat hitam dan kulit yng tiada bermaya.

Recommended for removing pigmentation due to excessive exposure to sunlight, White head, Black Head, dull and lack lustrous skin.

Charmaine Beauty Soap 125g W.M. RM 35.00/ E.M. RM 38.00

******************************************************
NEW ZEALAND GOAT'S MILK BEAUTY SOAP 125g


Disyorkan untuk kulit kering dan berbintik hitam.

Recommended for dry skin and pigmentation.

New Zealand Goat's Milk Beauty Soap 125g W.M. R. 38.00/ E.M. 40.00


SARAH MOON BEAUTY SOAP 125g


Disyorkan untuk kulit berjerawat halus, muka berpasir dan kesat.

Recommended for pimpled skin, dull and rough skin surface.

Sarah Moon Beauty Soap 125g W.M. RM 38.00/ E.M. RM 40.00

******************************************************


QUIET MOMENTS BEAUTY SOAP 125g
Disyorkan untuk kulit baru pulih dari jerawat dan bekas jerawat.

Recommended for erasing light pimples marks

Quiet Moments Beauty Soap 125g W.M. RM 35.00/ E.M. RM 38.00

******************************************************


BELINA BEAUTY SOAP WITH IRGASAN 100gDisyorkan untuk kulit berjerawat yang agak sensitif dan kulit berjerawat parah.

Recommended for acne and sensitive problem skins.

Belina Beauty Soap with Irgasan 100g W.M. RM 38.00/ E.M. 40.00

******************************************************


FLOWER FAIRIES BEAUTY SOAP 
Disyorkan untuk kulit jerawat batu bernanah atau muka terlalu berminyak.

Recommended for acneprone skin or people with very oily face.

Flower fairies Beauty Soap 40g W.M. RM 17.00/ E.M. RM 19.00
Flower fairies Beauty Soap 3 x 40g W.M. RM 50.00/ E.M. RM 55.00

Comments

Disclaimer : The materials and the information contained in this blog are provided for general and educational purposes only and do not constitute any legal, medical or other professional advice on any subject matter. None of the information on our videos is a substitute for a diagnosis and treatment by your health professional. Always seek the advice of your physician or other qualified health provider prior to starting any new diet or treatment and with any questions you may have regarding a medical condition. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your health care provider.